Бонбон вместо дезодорант или обратното?

Урааа! Една моя отдавна лелеяна мечта се сбъдна! Дъвчащ парфюм, парфюмиращ бонбон или ядлив дезодорант, или просто бонбон с ухание?
Ето,че измислиха, при това не без участието и на българи, бонбон с ухание за цялото тяло.Бонбоните "Deo Perfume Candy" са съвместен продукт между американската компания "Beneo и българския производител "Alpi".Това им умение се дължи на богатото съдържание на веществото гераниол. Нещо като дезодорант, чийто аромат се пренася през устата, следва стомаха, после в кръвта и накрая мириса се понася около нас чрез кожата. При това този бонбон е с минимална калоричност! Абе типично женски бонбон! Ти да видиш!

Сигнали

Единственият оцелял от корабокрушение бил изхвърлен на малък, необитаем остров.
Той трескаво се молил на Бога да го спаси, и всеки ден оглеждал хоризонта за помощ, но без резултат. Изтощен, в крайна сметка успял да построи малка колиба от остатъците, за да го предпазва и да съхрани и на малкото, което му е останало.
Но един ден, след претърсване на острова за храна, пристигайки в колибата я намерил в пламъци и дим издигащ се до небето.
Най-лошото се е случило, всичко било загубено. Той бил съсипан от мъка и гняв.
"Боже, как можа да направиш това с мен!" - извикал той.
Рано на следващия ден обаче той се събудил от звука на кораб, който се приближавал до острова - дошъл да го спаси.
"Как разбрахте, че съм тук?" - попитал умореният човек спасителя си.
"Ние видяхме димният Ви сигнал", му отговорили те.
източник

Сълзите на учителя - притча

Това четиво е една прекрасна притча за хората, направили толкова много за нас, дали ни сърцата си, посадили в нас зрънцето на познанието и посветили ни живота си... За нашите учители! Нека им кажем едно голямо БЛАГОДАРЯ!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВАС УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ!
В края на шестия ден от Сътворението Господ сътвори УЧИТЕЛЯ.
- Но той прилича досущ на хората – зашушукали ангелчетата около него. Господ се усмихнал и рекъл:
- Приликата е само външна. От него хората ще научат това, което не знаят и не могат. Той ще е техният пример, водач и опора, без дори да е нужно те да съзнават това. Той ще носи жизненоважна информация, нужна на всеки един човек, за да се чувства щастлив, ще се грижи за децата, както родителите им се грижат за тях, и ще им отделя повече внимание и обич, отколкото отделя за собствените си деца. Ще умее да прави хиляди неща за доброто на учениците си, да ги респектира и учи, но и да е близко до тях ида ги разбира и утешава. Ще бъде вежлив, усмихнат, спокоен и справедлив, въпреки че ежедневно ще бъде критикуван, хулен и лъган. Винаги ще дава на хората повече, отколкото ще получава, и ще е щастлив от това.
- Но това е изумително – възкликнали ангелчетата. – И изработката е БОЖЕСТВЕНА! Но защо в очите му има някаква влага? Не е ли това някакъв недостатък?
- Това не е влага – отвърнал им ГОСПОД. – Това са СЪЛЗИ.
- Сълзи! – зачудили се те. – Не е ли все пак недостатък на творението ти? За какво са тези сълзи?
- Сълзата е израз на радосттта и гордостта да видиш как децата постигат и най-малката цел, която са си поставили. Тя е за самотата и страховете им, когато се отделят от семейството, тя е за съпричастността към чувствата на родителите и техните опасения за бъдещето на децата им. Сълзите идват от болката да се чувстваш безсилен да промениш някого, който греши, и от разочарованието, което знаеш, че рано или късно ще го сполети. Тези сълзи често се появяват по време на раздяла, когато учителят е бил с един клас цяла година или поредица от години и идва ред да ги изпрати нагоре, към следващото стъпало, което трябва да преодолеят, а той да посрещне новите деца, за да им даде всичко, на което е способен. Тези сълзи…
- … са гениална идея! – възкликнали ангелчетата.
- Да, но не са моя заслуга – отвърнал СЪЗДАТЕЛЯТ.
(Древна притча) извора и е ТУК