За първоизточника и първооткривателя...


Днес една случка и разменени реплики с един потребител в "Свежо" ме накараха да се замисля над следния проблем.Проблемът е в това,че ние хипнотично устремени да ровим нета и изтърбушваме сайтовете за "свежи" идеи и статии,се превръщаме в меко казано "ревниви и ощипани" девици,догматично пазещи своите територии и "открития"./Друг е въпросът с авторското право,но сега няма да я захващам тази трънлива пътека на размисли./Забравяме за първосмисълът и идеята на този сайт/за социално споделяне и общуване/,в който прекарваме с часове,в който намираме опоненти за спор и коментари,приятели за шеги и развлечения,гидове за виртуални пътешествия.Да,ама не!Ние сме си нашенчета-"българчета",но не от Своге,а всеки от своята си камбанарийка/или наблюдателна куличка/ревниво пази "своите сайтове",от които черпи материали,като че ли е открил Америка или топлата вода.Нещо повече- надзъртаме си в публикацийките на другите и правим сърдити забележки за плагиатство и плющим минусите-хей така от спортна злоба.А материалът може и да е хубав,може и да си струва поне един прочит и не е чак толкова за оплюване...Ех,този наш си балкански синдром май никога няма да ни пусне...Тежко ти Европа!Лоши времена те очакват,защото българският цървул ще те стъпче.
7 Responses
  1. Анонимен Says:

    Много точно казано.Браво.


  2. Зад дуварите обичаме ние да живеем и сякаш само пребягваме през света, колкото да откраднем нещичко. От бедност е.

    прекрасни пупликации, благодаря и поздрави:)


  3. Анонимен Says:

    Учудвам се на Вашата дързост да пишете "дълбокомислени" коментарии.

    Първо научете правописа. Изглежда ви е нямало в клас когато сте учили за пълен и непълен член....... Навсякъде пишете "проблема", "материала", "въпроса".... Ами подлогът се челенува пълно.


  4. Анонимен Says:

    Тази статия съм я чел и в друг сайт :)


  5. Savlena Says:

    Благодаря и на двама ви-Петър Иванчев и Анонимен за подкрепата и единомислието.Казват,че "една птичка пролет не правела",но когато на жицата се сберат две,три и повече май ставало птичи хор?Така и при нас българите-малцина да го осъзнаят и да се опитат да променят себе си и околните ,те пък тяхните познати и приятели и може да се получи един нов балкански хор или птиче ято от бели лястовички.


  6. Savlena Says:

    Анонимен 2,в кой сайт си чел именно ТАЗИ статия,а?Посочи статията и сайта,дай линк към нея.Това са си МОИ разсъждения ,написани с апломб и разочарование/от там и малките правописни грешки,които сега ще редактирам/.Очаквам да се аргументираш!


  7. Savlena Says:

    Благодаря на Анонимен /от 14,25ч/за "доброжеланието".Не искам да прозвучи като оправдание,но вече поясних-написах статийката под въздействието на емоция,която не бих определила като положителна.Своевременно си поправих грешчиците,но не мисля ,че и с тях тази статия няма смисъл и съдържание.Апропо-пред когото,когато,който,която ,които се пише ЗАПЕТАЙКА!Както и глагола "членувам" се пише с едно "е"!Май взаимно сме бягали от тези часове?:):P