КАКВО, ШВЕЙЦАРИЯ ЛИ?!



карикатурата е от тук

Онзи ден публикувах фейлетона "Ние-скриновете" на Димитър Бежански . И като , че ли с него и предходната си статия-размисли събудих нечий латентен психичен проблем или комплекс?!?

Защото , се пръкна нов клонинг
Freedom (allatonce)
от споменатите многоникови персонажи в друга моя статия-есе.И не само се събуди ами и евоюлира в отчайващо безсилие изявено в копи-пействане на една част от реплика /или по-скоро дуплика в отговор/ , извън контекста на неговите лични нападки и обиди, и пействано навсякъде под моите публикации.

Факт , за който уведомих администраторите на сайта, но както днес разбирам всеки от троицата админи си имал преки ангажименти по поддръжката на сайта и писмата си чакали реда за разглеждане.И тъй като явно скоро няма да се вземат мерки срещу въпросното явление на самата "добродетел" в "Свежо", реших все пак да напиша нещичко по въпроса . Но не очаквайте бойни действия и полемики. Нямам това намерение , защото се убедих , че виртуалното пространство е огромно и има много свободни ниши за всекиго и всичко. Всеки може да посее своето семе . Дали ще е семето на раздор и хули или позитивизъм и сензитивност, е въпрос на личен избор, вкус и духовни потребности , както и възможности . Неговите явно са такива-целенасочени и душевно нечистоплътни , но безплодни изяви . Или не в насоката, към която се цели.

Защото някои от публикациите ми станаха /на пук на изригващата му злоба/ "свежи" . Явно не му е известен факта, че понякога и антирекламата е реклама и работи за теб при това доста успешно...:) Така, че на злостният клонинг от "Свежо"Freedom (allatonce) не му се нареди пъзелчето. И редно е аз като добре възпитан човек да му благодаря. Ето с този следващ фейлетон на Д.Бежански е моя скромен благодарствен жест в отговор на индивиди като клонингчето.Приятно четене и разпознаване...


*****

КАКВО, ШВЕЙЦАРИЯ ЛИ?!

Абе, какво ни надуват главите с тия швейцарци! Нали ходих и ги видех! Загубен народ! Ние бяхме ансамбъл, нали така. Аз свирим на дудук. Аз свирим на дудук, а швейцарците ми ръкоплескат като че ли на кой знае какво свирим! Бе аз на флигорна не съм ръкоплескал така, както те ръкоплескаха на моя дудук!

Иначе - верно - направено, нагласено насекъде. Влезнеш в клозета, отвориш вратата - цсссът - пръсне дезодорант, затвориш вратата - пак цсссът - пак пръсне. Бе като я фанах тая врата - цсссът - напред, цсссът - назад - напълних си половин бурканче. Не че ми требе, ама що па да пръска залудо! В банята - друг номер - насекъде фотоклетки. Туриш крак под душа - водата потече. Дръпнеш си крака - спира. Епа турих една джапанка отдолу и тече цела нощ! Сигурно съм им източил половин язовир на швейцарците! Що ми се фукат с тия фотоклетки!

А иначе - богати, мама им стара! Купи си швейцарчето нов хладилник и веднага изнася стария на тротоара - да го зима кой иска! Бе будала, що не го свалиш в мазето? Толкова ли си го нафрашкал с буркани, та нема къде един хладилник да сместиш? Ние в нашия рейс таман осем сместихме - сичките такива, изфърлени, обаче по външен вид - се едно сега са изкарани от магазина!

Коли, мотори - същата работа! Кара, кара, и като не му харесва вече - закарва колата или мотора на един специален паркинг и - чао! Ако искаш - зимаш си мотор, зимаш си кола, регистрираш си ги на твое име и търкаляш! Обаче ония глупаци там - не - не зимат без мангизи от паркинга, а трошат пари за нови. Мислех да фукна два-три мотора в рейса, ама късно се сетих, вече го бехме натоварили с хладилниците.

И бачкат като невидели. Да им се чудиш на акъла! Абе къщата ти къща, колата ти кола, обзавеждане, това-онова, сичко ти наред - що се трепеш като грешен гявол, а не го удариш на живот?! Бе отпусни си душата, бе човек! Налюскай се един път като хората, сбий се с некого, изкарай една песен! Не, нема такова нещо! За десет дена в Швейцария що па не видех един пиян швейцарец! Един път само срещнах двама да се люшкат налево-надесно по тротоара, ей, викам си, най-после, браво, обаче тия двамата като запеяха "Волим те, цуро, шашаво те волим!" и веднага разбрах, че не са баш швейцарци.

А па възпитани - направо лошо да ти стане!? Къде и да влезнеш: "Бонжур, мосю! Бонжур, мосю! Бонжур, мосю!" За десет дена така се набонжурих, та ми стига за цел живот!

Абе, изобщо...

А тука като викнали: "Да стигнеме Швейцария, та да я стигнеме!" Бе, ай сиктир, бе! Швейцария! Много важно! По мангизи да я стигнеме, това да, това го разбирам! Обаче иначе... Мерси, мосю!
2 Responses
  1. Роси Says:

    Савленче, по повод Freedom (allatonce), пак "новоизлюпен" стар . То историята вече кому не е ясна!?Видях нападките и обидите и веднага сигнализирах, след което коментара беше изтрит. В последствие се оказа, че това е с копиране и поставяне и на други публикации . Всички разбраха , явно той не разбра, че става смешен и си мисля, че няма смисъл повече да обръщаме внимание на такива потребители, които никога не пишат по темата, обръщат го на някакъв личен- чат, за да обиди и да се подиграе ... Обещахме си да сме по-добри през Новата 2010 година, но явно старата песен на нов глас!!!


  2. Savlena Says:

    Роси,разбира се ,че този пост е отговор с усмивка и позитивна нагласа .А и малък реверанс за "засвежаването" на статиите ми, вследствие на неговото шетане "за лудо". Както и да е, да се смееш ли или да премълчиш и подминеш такива като него?!? Ами аз избирам смеха !:)))