ЛИКВИДАЦИЯ на АД



снимката е от тук

Предлагам един текст-дефиниция на термина:


"Процедурата се характеризира с извършване на конкретни действия по вписването на обстоятелства относно прекратяване и ликвидация на търговските дружества. За нейното осъществяване е необходимо в териториалните звена на Агенцията по вписванията да бъде подадено специално заявление ведно с необходимите документи и актове, които подлежат на вписване при прекратявани и ликвидация на търговско дружество."

Взет е от тук

Има я и тук:

За всички са ясни последиците от това действие.В 7 дневен срок предстои отписване от Агенцията по вписванията на съответното АД и последващо уволнение на персонала.Персонал,който има в болшинството си повече от 20години професионален опит и практики в това тежко и отговорно производство-Нефто-преработкатата и химията.

Но се питам можеш ли да ликвидираш страстта и обожанието си към работата си?
Можеш ли да изхвърлиш на улицата/в частност трудовата борса/ 40 квалифицирани и доказали се проектанти?!?

Знам-криза е,по край сухото/и старото/ гори и младото и носещо живителен сок поколение....

Трудно ми е да пиша в този момент,както и в предходните месеци на "предизвестената смърт"....За някои може това да прозвучи като излишен емоционален апломб/Криза е!/,но за мен това е смисълът на последните ми 22 години професионален стаж и опит.
Нека не забравяме ,че една трета от денонощието посвещаваме на професията или работата си!
Болно ми е ,че името и фирмата ,за която съм се гордяла ,че работя бе поставена на карта и в интерес на акционерите, бе предрешено!

Едва ли някой ще прочете това...Но това е моя дневник,блогът на моите душевни терзания и вълнения.

До всички,които ще отделят 1 минута за мен и моя блог:
Пожелайте ми късмет и здраве!
7 Responses
  1. Желая ти късмет и здраве от цялото си сърце. Бъди силна и вярвай, че ще има и по-добро!


  2. MadWizard Says:

    Понякога и това се случва.

    Важното е да погледнеш от правилният ъгъл нещата.
    ...Често правилният ъгъл е: ХА! Най-после шанс да си намеря по-спокойна, по-интересна, по-високо платена и т.н. работа...


  3. slavuncho Says:

    На първо място, пожелавам ти късмет и здраве! Те наистина са най-важните.
    Второ, на всички въпроси: как може, защо така и т.н. ти отговарям: може, защото на никой не му пука!
    Трето, няма значение кризата, фазата на луната или популацията на охлювите в страната. Нечия умна глава е решила, че с премахването на тази стопанска единица и хората в нея ще реши икономическите проблеми на страната. Все пак, най-вероятно е въпрос на интереси - лични или партийни...
    Пиша това от личен професионален опит :)


  4. Ondine Says:

    Стискам ти палци!Успех!


  5. Savlena Says:

    Благодаря на всички ви за пожеланията и окуражаващите думи!И за това,че отделихте 1 минутка за моят вопъл-словоизлияние .

    Да,slavuncho ,народът ни го е казал-"каквото и да ти говорят винаги става дума за пари" или икономически интереси и действия,защитаващи единствено и само по-силните на деня.И тука вече няма логическа връзка или подход за съхраняване на професионализма,а по-скоро неговото съсипване и унищожение,но това е друга тема. За жалост така е-абсурдни решения,пораждащи още по-абсурдни ситуации и мерки в една абсурдна система и държава.

    MadWizard ,май така ще е най-добре?Да поема нещата в свои ръце-в смисъл частна практика и фирма..Защото проектант не се става от студентската скамейка,нито пък с връчването на дипломата от ВУЗ. А с много труд и опит ,трупан капка по капка/или проект след проект/и не на последно място приемствеността и опита на по-врелите и кипели от теб колеги,ако ти го дадат разбира се.Тепърва да променям своята квалификация и професия не ми се иска,а и аз си обичам досегашната си професия.Това съм учила и в тази сфера съм се развивала и изградила като личност и професионалист.За мен тя е и призвание,защото има разнообразие и предизвикателство в нея,има и неспирен обучителен период с оглед на непрестанно променящите се нормативни документи в нашата България,ставайки член на ЕС.Както и да е-отплеснах се...;)

    И така животът продължава и от днес ще си казвам на ум в предстоящите дни,че и месеци народната мъдрост "Всяко зло за добро!".


  6. Unknown Says:

    Точно така Савлена "Всяко зло за добро" Осъществявай мечтите си, много ни е кратък живота, за да съжаляваме за изгубеното. Предполагам, че много ти е болно, но продължавай напред. Давай!


  7. Savlena Says:

    Кате, благодаря ти!То комай и вече назад няма ни пътека , ни мост и какво ми остава-смело и напред !:)