ПЕТ ПРОСТИ ПРАВИЛА, ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ



*Въздържай сърцето си от ненавист, прощавай.

*Освободи разума си от тревоги - повечето от тях не се сбъдват.

*Живей просто и цени това, което имаш.

*Давай повече.

*Очаквай по-малко.



Никой не може да се върне в миналото и да промени своя старт . Но всеки може да стартира сега и да промени своя финиш.
Бог не е обещавал дни без болка, смях без тъга, слънце без дъжд. Но Той е обещал сила за всеки ден, утешение за сълзите, светлина за пътя.
Разочарованията, подобно на неравностите по пътя, малко забавят твоето движение, но след тях ти получаваш удоволствие от гладкия път. Не пътувай прекалено дълго по грапавини. Напредвай.
Ако си потиснат от това, че не си получил желаното, съвземи се и бъди щастлив, защото Бог иска да ти даде нещо по-хубаво.
Когато нещо ти се случва, хубаво или лошо, обмисли какво би могло да означава това.
Събитията в живота ти имат особено предназначение - да те научат как да се смееш повече или да не плачеш толкова горчиво.
Ти не можеш да накараш някого да те обича. Всичко, което можеш е, да си човек, който може да бъде обичан. Останалото зависи от другите - да разберат колко струваш.
Мярка за любовта е безграничната любов.
В живота се среща редкият шанс, когато човекът, когото ти обичаш, те обича в отговор. Щом ти се предостави този шанс, не го изпускай. По-добре да загубиш своята гордост заради любимия човек, отколкото да загубиш любимия човек заради гордостта си.
Ние губим толкова много време да търсим точния обект на нашата любов или да търсим вината в този, когото вече не обичаме, докато би си струвало да използваме това време за усъвършенстване на любовта, която даваме.
Не изоставяй старите приятели, никога няма да намериш някого, който да ги замени. Дружбата е като виното - колкото е е по-стара, толкова е по-добра.
2 Responses
  1. Анонимен Says:

    това е като подредени в наръчник за щастие простички и лесни за реализиране неща.Колко малко е нужно понякога, за да се изправим след спъване в камъче по житейския ни път, колко малко е нужно за да сме добри, обичани, обичащи, щастливи и спокойни.Не е нужно да имаш, за да загубиш; не е достатъчно да притежаваш, за да е твое;не е нужно всеки ден да грее слънце вън, за да грее всеки миг в теб.
    Прекрасно беше, благодаря, Савленче!
    Просто трябва да се радваме на всичко в този живот, дори лошото не ни се случва случайно, то само ни подготвя за по-красиви предстоящи мигове.


  2. Savlena Says:

    Да,Деси,няма случайни неща-нито в радостта, ни в скръбта ни.Просто е трябвало да ни се случи и някак си да ни поучи...или възнагради?