БЛАГОДАРЯ


Днес бил международен ден на думата БЛАГОДАРЯ .Съгласно морфологията и семантиката в българския език тази думичка идва от древното ни минало и може да се разглежда като "дарявам благодат, добрина" . А инак е синоним на простичката словесна и книжовна форма на старобългарското "сполай ти". И двете изразяващи признателност и отплата към някого за нещо хубаво и добро. Както и да е, стана много сухо и граматично .

Бих искала в тази си статийка да изкажа моето искрено и човешко "благодаря" на всички вас читатели и приятели, гости на моята блог-страница и виртуален дневник. Да ви кажа "сполай ти" за отзивите ви, за подкрепящите пожелания, за коментариите, както и за мълчаливото ви /надявам се одобрително?:)/присъствие . Блогът ми , както и аз самата нямаме претенции за нещо уникално и високо професионално, но се надявам , че присъствието ви тук ви е зареждало с късчета позитив и настроение и поне за това си струва надзъртането дори и за миг.

И в този смисъл искам да ви споделя, че това за мен е едно приятно и отговорно занимание . Приятно, защото чрез вас, посещавайки ви намирам и прочитам още и още нови и интересни неща, както и някои позабравени . Отговорно, защото дори и за това, че един от вас ще се поспре за миг тук при мен си струва да продължа напред-търпеливо и грижовно да диря и скътавам късчета красота, както лично творчество така и намерено в нета .Впрочем предполагам, че и за вас е така . Ето ,че процесът е двупосочен . Взаимно обогатяващи се и даряващи се страни. Именно- даряващи доброта и красота.
А нима не бе това смисълът на думата БЛАГОДАРЯ?
12 Responses
  1. Gloxy-Floxy Says:

    :)Това беше!
    И ние благодарим!



  2. Savlena Says:

    Глокси, "пчеличко" наша виртуална .За теб една огромно БЛАГОДАРЯ за труда ти,за интересните притчи и легенди ,с които ни зареждаш неуморно!


  3. Анонимен Says:

    Savlena,

    Благодаря и на теб, за това, че успяваш всеки ден да ми подобриш настроението и да ме заредиш с позитивна енергия. :)


  4. Savlena Says:

    Катя и Вальо, сполай ви за взаимните и приятни ежедневни емоции от двете страни на монитора! Много усмивки и слънце в душите ви!:))



  5. Savlena Says:

    Ondine,взаимно е чувството на отплата и задоволство!:)
    А някой каза/в Свежо,то/, че била трудна за изговаряне и рядко срещана тази думичка. Май си опира до човека?!?:)))


  6. Ruta77 Says:

    Благодаря от все сърце и от мен.:):)


  7. Savlena Says:

    Ruta77/Надя/, сполай ти-от сърце и от душа !:)


  8. Роси Says:

    Сави, мила и от мен едно голямо-БЛАГОДАРЯ, че ни предоставяш стойностни постинги!:)))



  9. Savlena Says:

    rosi158 и Иди, сполай ви и пак заповядайте!:))