За едно "ПЕПЕРУДЕНО МОМИЧЕ"...

Тази статия е написана от блогъра Алекс Алексиев , с чието и съгласие я поствам и тук в моя блог.

"Големите детски очи те пронизват, сякаш с кама. Улавяш в тях страдание и безпомощност, и въпроси, защо не си като другите деца.
Да можеш да тичаш и да се забавляваш като тях, да можеш да не се страхуваш ако паднеш, да можеш да изживееш детството си, без тези бинтове и мехлеми които са те обвили като пашкул.
Да можеш да отлетиш като пеперуда!



Раличка страда от Епидермолизис булоза (ЕБ), генетично заболяване, което прави крехки връзките, прикрепящи кожата към подлежащия й слой. Като резултат, дори и при слабо триене по кожата се образуват мехури, които бързо нарастват и се превръщат в болезнени рани. По света наричат хората с ЕБ "пеперудени хора", защото кожата им е толкова крехко захваната, като прашеца по крилцата на пеперудите.

Българското Министерство на здравеопазването е включило епидермолизис булоза в списъка на редките болести, но не е предвидило никаква конкретна помощ за това заболяване, което е за цял живот. Около 100 души в страната страдат от ЕБ. Пациентите не получават никаква помощ за закупуването на специалните незалепващи превръзки и антибиотици. А превръзките са ежедневие за пациентите и сумата за тях може да надмине няколкостотин лева на месец."

ДОБРИ ХОРА, ПОМОГНЕТЕ НА РАЛИЧКА ДА ОТЛЕТИ ОТ ПАШКУЛА СИ!

Тези от вас, които могат и биха искали да помогнат на Раличка и на останалите "пеперудени" дечица - кой с каквото може - парични средства, медикаменти или превързочни материали, или пък ортопедични ,меки и удобни дрешки, вижте цялата статия тук, както и посочените координати и банкова сметка: ЦЪКНИ ТУК

БЛАГОДАРЯ!
2 Responses
  1. Alex Says:

    Благодаря ти Приятелко за доброто ти сърце.
    Бог да те Благослови и подари ЗДРАВЕ!


  2. Savlena Says:

    Alex ,като не мога на този етап финансово да спомогна за доброто дело, то поне с тази статия и препратка.И дано успеем!
    Благодаря ти,Alex, за пожеланията и благословията!Всекиму е нужна във времената ,в които живеем и оцеляваме, но най-вече на тези малки и невинни душици!