Майкрософт, ягодите и липсата на e-mail

Попаднах на едно интересно четиво , което е едно своеобразно продължение на темата за работата , за нагласата ни да мислим и реагираме , както и за Майкрософт. Впрочем прочетете го и си извадете поуките:



Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в Майкрософт. Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.

След изпита му казва:
- Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа.

Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail. Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава, че той не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.

Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди. След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба.

Така, осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден.
Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.

След 5 години

Човекът вече е собственик на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-maila му, за да му изпрати офертата.
Тогава човекът му казва, че няма email!
- Интересно,- казва му застрахователят,- нямате email, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте email!

Човекът се замисля и отговаря:- Щях да чистя тоалетните в Microsoft!

Поука 1 от историята:
Internet не може да оправи живота Ви.

Поука 2 от историята:
Даже и да нямате email, ако работите много, може и да станете милионер.

Поука 3 от историята:
Ако четете това по интернет, то значи, че по-вероятно е да станете чистач на тоалетни, отколкото милионер!

А поука 4 от историята:
Всеки сам избера пътя в живота си, дали ще си направи е-мейл, за да чисти тоалетните в Майкрософт, или ще изгради империята си, използвайки ума и находчивостта си!

А сега - чао! Отивам да продавам ягоди...

източник
7 Responses
  1. КЕТИ Says:

    Ха,ха много поучително,Сав



  2. Роси Says:

    Успех, Сави! Обичам те! Благодаря за постинга!!!



  3. Анонимен Says:

    Така се е започнало преди хиляди години... докато се стигне до Рокфелер и Н. Гигов.
    Христо Атанасов


  4. Savlena Says:

    Тъй,тъй,Христо...капка по капка или ягодка подир ягодка.;)


  5. И голямото пътешествие започва с първата крачка:)