ЗМЕЙОВО ВИНО


(ruou ran) е алкохолна напитка, характеризараща се с наличието на странен „пълнеж” в бутилката-вино и отровна змия. Виното за първи път е добито във Виетнам като лечебно средство,а след това в Корея започва неговото производство.Днес тази напитка може да бъде намерена и в други страни от Югоизточна Азия. Змията като основна добавка и съставка на това вино, обикновено не се използва заради месото и, а заради змийската отрова, разтворена в алкохола. Трябва да се отбележи ,че змийската отрова е разтворена в денатурирания етанол и следователно виното е безопасно за здравето,а сока който се извлича от тези влечуги е лековит. Има го и в разновидност със скорпиони.Дали няма да го срещнем и в комбинация с една тарантула?Въпрос на вкусови качества ,фантазия и особености на националната кухня...Шегичка и лек уклон към една руска комедия...Навярно е полезно и здравословно това вино-елексир,но за мен лично е хипнотизиращо и малко стряскащо ,да не кажа още ,че изпитвам и лека погнуса от вида на това студенокръвно в бутилката.А вие бихте ли се престрашили да го опитате?









0 Responses