Рождество е...


Ето,че то настъпи...Тихата и свята нощ преля своята святост и тишина в Коледно утро-утрото на Рождеството Божие,утрото на семейната цялост и устои.Това утро сбира всички ни край елхата,за да отворим подаръците си с нетърпение,да се прегърнем с обич и доброта.Така е в реала или поне така трябва да бъде.А виртуала?Ето как започва утрото на едно виртуално "свежо" Рождество. Направила съм си дозата кафе и отварям акаунта си в Свежо,то и....с тъга и потрес установявам ,че навръх най-светлите часове,когато хората по света са стаили дъх и глъчка в очакване на 12-ия час и Неговото Рождество,там хора с претенции за интелект и култура,хора до вчера наричащи се приятели,са си разменяли обиди и са се заливали със злобни нападки и хули.Тогава,когато цял свят празнува Неговото Рождество,да се подиграеш и прокълнеш някого за бездетие,да се присмееш над нечие съкровено желание и болка...ето,това не мога да разбера и проумея.Що за човек си,ако дръзваш да се присмееш и подиграеш с най-съкровеното човешко желание-да създадеш и отгледаш с любов дете?Защото всички сме хора и не сме застраховани ,че същото няма да ни сполети-ако не на нас,на децата ни и тогава още повече ще ни заболи.Защото хвърления камък или проклятие,утроено ни се връща и засипва,че и помита в калта.Нямам какво повече да кажа освен ,че съм потресена и имам усещането за едно "ограбено и омърсено" Рождество!Замислете се,преди да п/р/оствате "мръсното си бельо" в един сайт-социална мрежа,ако сте човеци ,а не примати,валящи се в собствените си изпражнения!

А сега се обръщам към човеците във виртуала -ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО!
Нека в тези светли дни лъч божествен нас и близките ни озари!Нека богата е душата,за да си раздава тя благата!Нека мислите ни да са чисти,да заразяват и повеждат другиму към бъднини лъчисти!Нека мир,обич и доброта завладеят цялата Земя!

13 Responses
  1. Честито Рождество!Благодаря за пожеланията и НЕКА!




  2. НЕКА!

    И между другото, отдавна вече не влизам в Свежо, точно заради злобата, която се излива там!


  3. Savlena Says:

    Руми66,нека са ни честити и светли настоящите празници!
    Честити и на теб светли празници,Злати!В случая СИ и НЕ СИ права за Свежо...За бликащата злоба и избиване на чужди комплекси на чужд гръб си права.А инак -там се запознах с доста стойностни хора и именно заради тях не мога да спра да влизам.Нека доброто в нас да надделее над човешката злоба!Вярвам в това!:))



  4. Savlena Says:

    Ondine ,мерси!Нека е весела и щастлива Коледата и за теб!:))


  5. MadWizard Says:

    Весела Коледа и много щастлива нова година!


  6. Savlena Says:

    MadWizard ,благодаря!Дай Боже,всекиму-мирна и спокойна,успешна,здрава и плодотворна година и весели и тихи семейни празници!:))


  7. veracooper Says:

    Савлена, благодаря ти за красивия и тъжен поздрав за този свят празник.
    Колкото до нашето безумие, не мога да кажа защо и кога загубихме човешките си черти. И колкото повече задълбаваме, толкова повече грехове трупаме върху себе си. Тези които го правят явно не мислят, или не желаят да мислят за последствията. Това си е за тях, дано се сетят, че не са сами на този свят и че бедата се връща.
    А иначе ти желая здрава, добра и късметлия Нова година, мир и любов около теб.
    Разплака ме, момиче.


  8. RoujkaBG Says:

    Савлена,

    и без препратка втората част на мислите и чувствата ти, ясно насочват към провокиралият ги, за да напишеш трогателно мило послание към всички нас, Свежарите.

    Имам основание обаче да смятам, че посланието ти няма да стигне до ума и сърцето на онзи, който ги е предизвикал по мои наблюдения.

    Точно в този ден същата особа пусна тема: "Не бъркай в чекмеджето на майка си", на която Снежният човек е изобразен с вибратор, вместо морков.

    Тази майка забравя, че се намира в социална мрежа, където четат децата и на други майки и хич не я е еня за възпитанието им, а после други майки ще се чудят защо 13-14г им момиченца били изнасилени от съучениците си.

    Грозно, пошло и жалко е, да се самозабравиш в егоцентризма, неудовлетворената си сексуалност и да смяташ себе си за демократично забавляваща се дама, с просташко поведение.

    Случвало ми се е заради такива дами в чужбина да се срамувам, че съм българка, а ето че и в България се срамувам, че съм жена и майка, заради нечие чуждо поведение, което има претенцията да владее "Свеожо,то", че и аудиторията му, специално мъжката половина.

    И ако подобно поведение е в рамките на нейният си блог-ОК, но когато е пред очите на стотиците читатели на Свежо, намирам реакцията ти справедлива и навременна, защото всяко докосване до подобни забавляващи се дами човек остава с горчиво чувство на ОМЕРЗЕНИЕ.

    И не смятам, че на простаците трябва да се дава път, напротив.
    Мълчаливото подминане на нечия простотия и простащина отваря широко път за тяхната изява и ни прави не само нями свидетели, но и съпричастници.

    Не съм от тях и протестирам срещу поведението на някои потребители на Свежото, които явно Свинщината ги привлича повече от Възвишеното и са изгубили чувството си за мярка и добро поведение, ако изобщо някога са го притежавали.

    Благодаря за есето. Поздрави.


  9. Savlena Says:

    veracooper,съжалявам,че с това есе-рождественско посланиие съм те разстроила,но истински трябва да се кае и съжалява единия от участниците в разразилия се инцидент.И си адски права,че такъв човек не мисли нито за отсрещната страна,която наранява,нито за последствията от думите и делата върху себе си,нито за околните,които стават свидетели на случващото се.
    Благодаря ти за милите пожелания за идващата нова 2010 година.Дай Боже за всекиму да е мирна и спорна,здрава и по-щастлива година!


  10. Savlena Says:

    RoujkaBG,ти си го казала още по-ясно и в прав текст от мен.Все пак ти си вадиш хляба с писане,а аз с проектиране.Но това не ме прави безчувствена ,като метала с който работя, към човешката болка и страдание.Но също така не съм и обръгнала срещу простотията и арогантността и дано не обръгна,нито пък се огъна.Обаче какво ми прави впечатление-в днешното време в живота,а и във виртуала все повече взема власт и връх това чалга поведение,граничещо с малоумие.Жалкото е ,че завзема и Свежо,то.Опошлява и опорочава идеята на социалната мрежа за общуване и споделяне на интересни и стойностни статии и музика.Измества като че ли центъра на тежестта на първоидеята в това начинание.Лошото е,че става под негласната благословия и одобрение както на администраторите,така и на болшинството потребители в сайта.И ако сега в навечерието на новото Свежо тази масова зараза не се изкорени и пресече,то не виждам смисъл от тази социална комуникативна мрежа.

    Поздрави и на теб и весело настроение в Новогодишната нощ!