КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ

Нали ви споделих в предходната си статия за Венеция,че имам няколко неосъществени мечти,свързани с исторически и географски места ,все популярни туристически дестинации? Втората такава е КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ.
Ето днес реших да попътувам из тях с помощта на чичко Гугъл и вълшебните снимки ,които той услужливо ми поднесе.Заповядайте и вие с мен на тур-обиколка из островите ,но не пешком или както напоследък е модно с джип-сафари,ами виртуално.Ще се опитам и да ви бъда нещо като гид ,с помощта на прочетеното от материалите ,намерени в нета за този красив архипелаг:




















„Канарски архипелаг се състои от седем големи и няколко малки острови с обща площ от около 7500 км2. Благоприятно географско положение на островите, влиянието на топлите ветрове и близостта на Канарските студени течения, обуславят мек климат и по-умерени температури в сравнение със средната температура на тези географски ширини. Канарските острови предлагат целогодишен курорт, където годишно почиват около 10 милиона души.

Тенерифе е най-големия остров на архипелага на Канарските острови, с неговата столица Санта Крус де Тенерифе. Местните хора го наричат «острова на вечната пролет". Една от особеностите на Тенерифе - контрастът между север и юг: на север е винаги зелено и влажно, на юг - сухо и много слънчево. Разнообразието на терена и климата осигурява изобилие от смайващи пейзажи . Символът на острова се счита угасналия вулкан Teyde с височина от 3 710 m - най-високата точка на Испания.
Релакса на острова се препоръчва както за хора на зряла възраст, включително - страдащи от сърдечно-съдови заболявания,така и за млади и любознателни туристи,любители на плажните и водни спортове. В южната част на острова , в близост до плажовете Лос Kristianos, Плая де Лас Америкас и Playa Fanyabe се намират доста туристически комплекси. Уникалният морски климат, който позволява да плувате през цялата година, привлича туристи от всички краища на света.
Канарски архипелаг - доста интересно място за пътуване. Необходимо е да се отбележат 3 характерни неща:
1. Първо, Канарските острови са почти на ръба на континента Европа, в непосредствена близост до Африка;
2. Канарските острови са известни като островите на вечната пролет. Когато европейския климат е преобладаващо студено и влажно време, то тук и през зимата, може да се печете на слънце и плувате. През декември температурите са 20-22 градуса.
3. Канарските острови, имат с какво да ви изненадат - загадъчна история, извънредно красиви пейзажи и ефектни декори, уникални храни, живописни села и градове. “
0 Responses