Нет ни с/ъ/бира, нет ни дели....

Отдавна не съм поствала нищо в моето блогче, но днес имам муза, която бе провокирана от токущо прочетената статийка в блога на Goddess_Monika.

Защо избрах това заглавие ли?Ами прочетете до края и ще разберете.

Първите ми виртуални стъпки в онова блато наречено интернет мрежа бяха /може би?/през 2002г.,когато си разкрих първата електронна поща с едноименния ми ник.Той се получи като вид анаграма с буквите на името ми. Защото моето име бе вече заето.И никой не се сети/естествено, защото не бях сама , когато я разкривах/, че може да се добави и някоя цифричка след името и воала-щях да си имам нова поща с моето име и рожденната дата да речем.

Сега обаче не съжалявам за това "недомислие", защото така се роди моя ник-Савлена, който впоследствие се превърна в мой авторски псевдоним и име.Да и име, с което се обръщат към мен хора ,с които сме се докоснали в нет мрежата и в последствие сме открили взаимни симпатии, единомислие и установили приятелски отношения.

С някои от тях сме си разменили скайпове,телефонни номера и надълго и нашироко сме разисквали разни теми и "болежки" на душата. Или просто сме си казвали по едно-"Здравей!Как си?Радвам се да те чуя!".

С някои сме се и виждали и на лайф на по бира с цаца или по кафе.А пък с някои все се каним да се срещнем и все нещо непредвидено изскача. Какво да се прави? Живеем живот динамичен и пълен с проблеми. И някак си по-лесно взехме да споделяме и комуникираме през мониторите , отколкото директно -очи в очи. А и разстоянията лесно се стопяват през нет мрежата .
Обаче има няколко човешки души в това нет пространство, с които допира ми и контактите ми с тях ме зареждат, възраждат, обогатяват и мобилизират.

Сега бих искала да се похваля с едно такова приятелство , от което се породи един странен и далечен /само по разстояния/ тандем и партньорство.С един такъв мой приятел,живеещ в чужбина започнахме да правим преводи на текста към песните на някои хубави /според нас ,а и не само/клипчета.

Ето с едно такова наше "отроче" днес искам с гордост да се похваля и споделя с вас, които все още надзъртате тук :



Клипът на тази песен на Queen е заснет по време на концерта на Сара Брайтмън в Лас Вегас през март 2004г.Клипчето е с много добро качество,а за изпълнението на божествената Сара Брайтмън не се наемам да коментирам.Просто моята скромна заслуга в случая е монтажирането на превода,направен от моя /от/далечен виртуален приятел и съмишленик .