Ей, народе древен...

Честит празник българи!

Мислех да напиша нещо силно и разтърсващо, нещо подобаващо за празник, но тази песен май казва всичко...Или почти всичко.Тя е поздрав за всички нас - тези българи, които са извън границите на Родината ни и за тези - останали все още тук.

ЕЙ, НАРОДЕ ДРЕВЕН

Текст: Никола Григоров
Музика: Никола Ваклинов

Правене...




Правене на доноси, на компромати, на история, на активи...и пасиви, водещи до негативи.

Последните събития ни показват именно това. Правене на някакъв вид история или събития, от които произтича някаква си история...или интрига. Или нейното трансформиране и заличаване....или обезличаване?!?

Сега ще се аргументирам /до колкото мога/за тези ми твърдения.

Годината започна с някакъв фалшив и клюкарски PR или анти PR на ГЕРБ /управляващите ни/. Имаше т.нар.СРС-та, имаше удари под кръста,следователно имаше и храна за плебса...,за да забрави за недостига на стотинките за хляб и мляко за деня. За да забрави за покачването на цените на тока, горивата, захарта и хляба. И пастите и тортите/както ни предупредиха сладкарите/. За да забрави за корените си и миналото си.

За мое съжаление , а и на тези които мислят като мен,уви - това са фактите....

И това ще се опитам да аргументирам доколкото мога...

На острова Атон на територията на Хилендарския манастир , който преди два века е бил наш, а сега сръбски, няма никакви следи от българщината, от историята ни. Случайно или умишлено?!? Не знам...Килията, в която Паисий е написал нашата история и бъдещо верую, за да оцелеем и се самосъхраним като нация по време на турското РОБСТВО, в същата тази килия е било складирано преди време някакво инвентарно имущество, а сега е зазидана и няма достъп до нея за български посетители?!?
Досущ по Сталиновски "няма човек-няма проблем", та така и сега - няма килия, няма и история....БЪЛГАРСКА!

Манастир, който векове наред е бил български и по някакво стечение на финансови и геополитически интереси е попаднал в чужди ръце, манастир ,където е написана "История славянобългарская" сега е зазидана килията на Паисий, една светиня и реликва?!?
И поради що? Поради щото ,че да забрави света за делото на един будител и за гнездото на една книга ...защото някому е неудобно ТОВА да се прокламира.

До тук със светините и историята от части...

Ха сега да погледнем към националните ни традиции:

Мартеницата...Била само наша,а?
Да,ама не! Оказва се,че румънците също претендират,че са си закичвали бял и червен конец на връх пролет за берекет?!?

Отървахме и авторското право над шопската салата и ракията .Първата била "македонска"/???/, а втората "турска". Все "братя",съседи...

Вече се питам къде са и какво мислят по тези въпроси властимащите сега?
Или те са само за опашките за мобилни телефони, софрите и таблети аванта...

Признавам "без бой"/шеговита фраза,но пък вярна/ на времето дадох гласа си и доверието си на ГЕРБ,но... сега съжалявам. Буквално съм разочарована от вота си и доверието , което съм им дала...Нямам и надежда ,че ще се появят и други по-добре лъжещи и "можещи" да ни "оправят" даже и за повече от 800 дни!

Казват имало еманация на човешкото и избирателно доверие,но също така има реципрочна АНТИ еманация в резултат на човешката глупост и резултатите,произтичащи от това...

П.П.За редовните ми читатели-имах тежки месеци на оцеляване.Месеци, в които отчаянието и безпомощността бяха взели връх над инак позитивният ми дух и характер. Извинявам се за "мълчанието" на блога ми,но когато " не пей ми се,не смей ми се",не ми се и пишеше...Лошото е,че все повече хора и познати, приятели /виртуални и реални/ изпадат все по-често в тази фаза...ФАК/Т/!