Чисти и невинни целувки

"Чисти и невинни целувки" е заглавието на днешния ми колаж.



От няколко дни се сдобих с една интересна и заразителна програмка за изработване на колажи.За тези, които биха искали да опитат да създадат някакво свое творение, названието и е Photo Collage Master.Бях я качила в Dox.bg ,но явно времето за съхранение на файла е еднодневно. Както и да е, може да попитате чичко Гугъл за нейната безплатна версия.

А ако искате да добавите и своя запазена марка или име, както съм добавила аз в долния десен ъгъл - цък тук .

За БОР-овите инициативи и мерки...



снимката е от тук

В тази ми публикация ще стане дума за заливащите ни напоследък гръмки абревиатури на иновативни решения и проекто - решения , за породилите ги намерения и за резултатите.

След миналогодишната инициатива на НАП българите да подават сигнали за наемодатели, укриващи доходи (или накратко БОРНАЕМ) дойде ред на БОРКОР.Не знам дали инициативата на НАП даде някаква "реколта" и в прекия и преносен,че и емоционален аспект, но пък и никой не ни осведоми за ефекта от нея. Навярно и тя е зациклила , както прословутия и все още неработещ Закон за етажната собственост .

За разлика от първата "иновативност", изцяло подплатена и захранваща се от типичните български черти "човеколюбие" и "топли" междусъседски отношения, то втората ще бъде финансирана от нас , като данъкоплатци, цитирам- "ще ни излезе сравнително евтино, само 40 души ще са назначени, други 115 ще се командироват от ДАНС, ГДБОП, НАП, комисията "Кушлев", ДАКСИ и оттам ще си вземат заплатите", тоест пак от нашите данъци и такси. Ще рече човек какво толкоз? Където 240 в парламента плюс стотиците, да не кажа и хиляди из министерствата, там са и някакви си 40+115=155 заплати.Дано само да има ефективни резултати...

От два - три дена пък земеделският министър Мирослав Найденов се опитва да привлече популистки вниманието/и одобрението?/ на третата възраст с новата си идея БОРЦЕН.За сега развита само и единствено като теза . И слава Богу,че е такава . Защото хич и не ми се мисли ,нито пък богатото ми въображение е способно да го филмира това явление:

"Хвърковатата Найденова чета", съставена изцяло от доброволци /но пък "захранени" с чай с мед/, яхнала своите метли...пардон патерици и бастуни, слухти и обикаля по тържища и пазари, по МОЛ-ове и хипермаркети в лов на неправомерно завишени цени.

Трагикомична и жалка картинка. Питам се обаче, защо и до кога ще се гъделичка,че и подклажда тази характерна нам народностна черта ДОНОСНИЧЕСТВОТО ? Вярно, че за мнозина е добре позната и култивирана през 20-я век, а някои са направо закърмени с нея . Други пък са и "заплатили" кървав данък. Данък, тегнещ все още като оловен печат връз паметта им и бъдещето на поколенията им.

И сега в условията на 22 години демократично и свободно общество, вместо да се отървем, вместо да я заличим веднъж завинаги, управляващите и подвластните им институции се мъчат отново да я реабилитират и възродят. За да задържат вече крехкия си рейтинг и пропукано доверие , за да оправдаят и удържат мандата си .

Е,питам се, това ли е начинът и пътят към изкореняване на корупцията, на доносничеството, на опитите да надхитрим и заобиколим закона, за да издалаверим ?!?

Навярно , благодарение на умелото стимулиране на доносническия хъс и ген,сега ще се пръкнат инициативи от типа:
- БОР-УЕБ /за борба срещу неправомерното (и необлагаемо) "забогатяване" в нета, както и от недопустимото изразяване на възмущения в нета ;
- БОР-ПУШ /за недопустимо пушене в заведенията след часовете, в които могат да се появят проверяващи ;
- а защо не и да се помисли за бъдещи активни кадри, като се създаде БОР-МУШ? Какво е това ли? Ами абревиатура на Масов Университет за Шпиони в Борбата срещу....всичко. Даже и за неправомерно вдишан въздух.