Фотоси...



Това е само едно кривоизрасло дърво,а някои от вас ,виждайки друго, се нуждаят от сексопатолог...или порция секс през уикенда:)

Vivaldi Four Seasons- Spring

Снегът по улиците вече се постапя...,но недоверието не!
Тази вечер по скайпа имах един малък дебат с един млад човек в нета...И на пук на моя неоправдан и "крив оптимизъм" ,той бе песимист...не вярва в единството и силата на блого-сферата.

А аз вярвам в блого-пролетта и онази сила ,гдето повдига духа и подкрепя каузите.
Не зная нашата политическа пролет как ще се развие,но се надявам да е към по-добро!А вие?
Предлагам ви този клип за разглеждане и мъниичко поне осмисляне.Да,това е изкуство и виталност.Да ,те не пълнят хладилника и чинията,но поне за миг ни връщат към духовното ни изначало.

Адресът не може да бъде отворен...

Помните ли тази статия-"Ще работиме до смърт!"?
Тя бе отразена освен мен и в блога на г-н Грънчаров и директно качена от още няколко потребители на "Свежо.нет". Припомням ви ,че статията е публикувана в блога "Истината такава,каквато можеше да бъде!?".

Днес реших директно да кача една нова сатирична статия за нашия бат Бойко и последните решения на т.нар. министри под мъдрото му ръководство.Обаче..."адресът не може да бъде отворен" бе отговорът на Свежо,то.
А статията си заслужава да бъде прочетена от повече хора. Ето защо я публикувам тук :
" Поздравиха Бойко Борисов по радиото с песента „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка"":

"Неизвестен гражданин поздрави премиера Бойко Борисов по радио Веселина с песента “ За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Гражданинът е казал следното: “ Искам да поздравя нашия многообичан премиер с песента „За милиони няма закони за кокошка няма прошка“, заради неговата неуморна борба с престъпноста. Той почти успя да накара футболистите и фолк-изпълнителите да си платят данъците, почти успя да накара работодателите да осигуряват работниците на реалната им заплата, почти успя да извади на светло сивата икономика, прекрати конфликтите на интереси и корупцията като поръча на приятелката си да се погрижи за изработката и разпространението на новите винетки,почти успя да осъди предишните министри за тяхната корупция и почти успя да отнеме незаконно построените от Доган сараи, както и почти успя да върне царските имоти. Благодарение на неговите закони всички безработни ще си платят глоба затова, че не си внасят здравните осигуровки, обяви всеки който е безработен за престъпник, а пенсионирането за върховно престъпление. Той разкри на хората, че всички потърсили препитание в чужбина са престъпници, понеже са избягали от България и ще се третират като национални предатели. Аз искренно му благодаря и му желая дълъг живот и все такова усърдие в борбата с престъпноста. Да живее Бойко Борисов“ В момента неизвестният гражданин се издирва от службите за да бъде награден с едногодишен престой в луксозно държавно заведение с осигурена храна и легло."

Има и клип, който можете да видите тук.

Еклесиаст


"Суета на суетите!

Каква полза българину от всичкия му труд, в който се труди под слънцето?

Народно събрание прихожда, Народно събрание прехожда и захожда, а страната все на място стои.

Отхожда вятър към юг и се връща към север, непрестанно обикаля и отхожда, ала винаги, изглежда, минава през главите ни.

Всички закони излизат от столицата и отиват в провинцията и пак се връщат назад, обезчестени, смачкани, погазени - и страната е все същата, сиреч не прилича на нищо.

Което се прави, то е правено, и което е било, то е, което ще бъде. И няма нищо ново под българското слънце.

Има ли нещо, за което може да се рече: “Виж! Това е ново и умно!” То е било все такова, каквото си е четири десетилетия преди нас, и ще бъде все същото.

Аз дадох сърцето си, за да издиря и изпитам чрез мъдростта за всичко, що бива на българската земя.

И видях всички дела, що се вършат под българското слънце.

И ето - всичко е суета и угнетение на духа.

От варварски народ никога не става държава.

И дефицитът никога не става излишък.

Аз рекох на сърцето си:

- Ела да опитаме всичко! Тая страна не може да няма историческо предопределение и ударите на съдбата не може да не я тласнат напред!

И се въоръжих с чест, правдолюбивост, снизходителност, търпение.

И срещнах гражданин, шибан от бича на неразумен властник. И викнах томува:

- Стой! Ти нямаш право според конституцията и човешките и гражданските свободи!

А когато влязох помежду им, за да ги разделя, видях, че и единият, и другият са чисто и просто мошеници. Тогава отидох да се оплача от единия и другия на по-големия, най-големия властник. Но когато го доближих, усетих, че от него лъха зловоние на труп.

После видях на главната градска стъгда събрани множество бедни человеци, а един от силните мира сего им говореше отвисоко и всички слушаха с внимание и одобрителни викове.

- Не вервайте никого, освен на мене - казваше той. - Всички са лъжци, крадци и разбойници - само аз съм чист като гълъбица.

И виждам го, че лъже. Защото знаех колко стада бе откраднал, колко жени прегръщаше тайно и в какви благовония се къпеше у дома си.

Тогава се доближих до нещастните слушатели и рекох им тихо:

- Не го вервайте! Лъже ви за всичко.

А те ми се присмяха и отвърнаха:

- Охо! Ти мислиш ний не знаем? По-добре от тебе! Ама той ни лъже еднъж, а ние него - триж. Защото всеки от нас чака да получи облага от него.

И ми дадоха гръб, а продължиха да пляскат с ръце нему.

И разбрах, че едните заслужават другите.

И че безумието превъзхожда мъдростта.

Затова се обърнах и отчаях сърцето си за всичкия труд, що съм се трудил под слънцето.

Аз рекох на сърцето си: Дай да ги видим по-отблизо и да изпитаме що са те. И си набодах на игли - дейци, борци, оратори, държавници, и ги турих в кутии да шават с краката нагоре.

И видях с микроскоп едни и същи разчленения в душите им. Един и същ символ на вярата, прост и ясен:

- Държавата е безстопанствено говедо- езди, стрижи, бръсни, дои, както, колкото, когато и докогато можеш!

- Радвай се на живота и всякак се мъчи да бъдеш на власт!

- Защото, както в смъртта - няма ни деяние, ни помишление, ни знание, ни полза в опозицията.

- И по-добре да бъдеш магаре на власт, отколкото лъв в опозиция!"

Хамлет, принц датски (псевдоним на Димитър Подвързачов)
Вестник „Зора“, бр. 1210, 25 юни 1923 г.


Да...87 години от списването на този хамлетов монолог-фейлетон в български вариант. Жалкото и страшното е, че нищо от него не е излишно или пък невярно с оригинала на нашата родна действителност през лето 2010.

"Отвъд дъгата"

Тази вечер слушам и гледам ето това позитивно и зареждащо клипче с прекрасната песен "Somewhere Over The Rainbow - What A Wonder" в изпълнение Aselin Debison/р.27.06.1990/ . Всъщност това е песента от мюзикъла "Магьосникът от Оз" по музика на Харолд Арлън и текст на EY Harburg и изпълнена от Джуди Гарланд . След това е изпълнявана от много певци, но на мен лично най ми допадат нейното изпълнение и това на певеца от Хавай-Israel Kamakawiwo/20 май 1959 година - 26 юни, 1997/.

Предлагам ви да се насладите , както на клипа така и на хубавото изпълнение на Aselin Debison и Israel Kamakawiwo .

Ще работим до Смърт!



снимката е от тук

Бих искала да споделя с вас една статия-отзвук на вчерашната ни изненада от страна на министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов и новосформирания консултативен съвет във връзка с новите реформи в пенсионната система в Р България.
Авторът на статията е chergar ,а статията/ както и блога му/ в оригинал можете да прочетете тук.
В момента , в който вчера прочетох двата проекто-варианта и онемях,т.е. не можах да "смеля " високата чест и дълг, с който ме "отличават",че и дамгосват господа умниците.Впрочем прочетете статията на chergar, която напълно подкрепям.

“ Ще работим до Смърт! – заяви министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов – България е известна със своите столетници, които са яки и здрави, и запазват разсъдъка си до самата си кончина. Нима трябва да ги осъждаме на бездействие, сега, кога те със своя опит, могат да помогнат да запълним пазара на труда с така липсващите ни специалисти. Знам, че ще кажете, че младото поколение е избягало зад граница, но това е така защото там има нови технологии, а ние искаме да превърнем България в един уникален резерват на занаятите, където туристите да могат да видят как се е работило по времето на комунизма, с какви уникални машини сме разполагали по това време. Да на нас са ни нужни специалисти, но специалисти по остарелите методи на производство, специалисти с остаряло мислене и закостенял дух. Именно затова ние решихме, след като получихме и подписка от стотици хиляди скучаещи пенсионери, да им позволим да упражняват своето човешко право на труд. Нима можем да забраним на един организъм кипящ от сили и енергия да угасва в безмозъчно гледане на турски сериали? Не, не и пак не! Ние ще им разрешиме, даже ще ги задължиме, да работят. Да те ще работят, за да не тръгнат, да обикалят света като своите пропаднали набори от Западна Европа, няма да позволим, в нашата България да се пренесе упадъчния дух на западните пенсионери, разплуващи се по пясъците на Ревиерата. Да работим, да работим, трябва да работим! Дори и без пари, дори и напикавайки се, дори и треперещи от немощ, дори и на минимална заплата, дори и докато шефовете ебат секретарките си, по курортите. Всеки който умре на работното си място ще бъде посмъртно награден от президента на Републиката с новоучередения орден „Герой на демократическия труд“, а органите му ще бъдат присадени на друг нуждаещ се от тях, за да оздравее и да може да работи. Така и след смърта си част от нас ще може да продължи да се труди. Ще закриеме НОИ, тази остаряла и ненужна в новите условия институция, това бреме за държавата, ще увеличим здравните осигуровки и ще осигурим по един лекар на всеки сто работещи българи, който да ги държи в изправност. Ще покажем на света българското чудо – великото българско търпение. Търпение до Смърт!“

Днес великият бард Висоцки...

щеше да навърши 72 години .

И може би щеше да напише още песни и стихове за свободата на духа, за човешкото щастие, за любовта и нейното измерение. Да, той е обичал...даже много е обичал. Толкова много, че е се е раздал до сетен дъх на жените, на живота и на хората.



"Аз дишам и значи аз обичам, аз обичам и значи аз живея!"

Тук може да прочетете за любовта и ролята на жените в неговия живот.

Vivaldi Four Seasons -Winter

Попаднах на една четирилогия от клипове с красива пясъчна анимация на фона на "Четири сезона" от Вивалди. Днес искам да споделя с вас "Зима".Първо защото е актуална с оглед на Сибирските студове у нас и второ...защото днес този клип е в синхрон с вътрешното ми "климатично" състояние на духа.

Врабчетата-"Пак съм тук"

Ами опитах да се разведря чрез монтажа на това клипче . Шеговитата му песничка и подбора на тези детски личица от снимките да ме заредят и със заразителна усмивка да ви го предложа:



линкове: vbox7 и youtube

Афродита...

Студено е и объркано ежедневието ми. Даже на моменти леко сбъркано. Ето защо...Изтеклата ми работна седмица мина под мотото-"криза е, нема пари -действайте!".Рухнаха последни очаквания за спечелен търг, рухна и оная увереност ,че още се крепим на повърхността. Във фирмата ни се понесе слух, че напират съкращения,предшествани от неплатени отпуски...А пък в по-голямата фирма-бащица, за която работим, тече процес на ..."антикризисни мерки".т.е. съкращение на около 1200 души. И основен ремонт за три-четири месеца- спиране на всички инсталации и комини .То не ,че и сега всичките пушат .Нещо повече-витае слух за консервация на рафинерията ни в полза на една румънска.Тия румънци пак ни изпревариха...

И в личен план претърпях едно "крушение" ама е много лично и още не преболедувано.Не,не е любов...Или е по-скоро антилюбов или директен непукизъм и безразличие от близък и кръвен роднина, един от малкото ми останали. Абе казвам ви, пълна "яма" от всякъде. Усещането е досущ като един снежен човек в топла стая,как нозете ти се огъват и погледа ти се размива.Студ от всякъде...и страх за бъдещото оцеляване. Но стига толкоз. Трудно е на повечето ни в днешно време.А и е редно да настъпи едно зимно "преброяване" или преборване с депресията на кризата."Боря" се с направата на клипчета или издирването на такива .Тогава се потапям в друг свят .Бягство, едно малко бягство от "студа" в мен и около мен.

Днес в унисон с моето настроение съм избрала ето този анимиран клип "Афродита".Не,не е депресивен, нито пък тъжен, а напротив-интересен е и навежда на размисли.Но аз го "виждам" в момента през моето си ъгълче .Впрочем вижте го и нека всеки си го тълкува лично за себе си.