Майкрософт .... неговата м*ма!

Попаднах в мрежата на едно доста поучително и будещо размисли хумористично на вид разказче-случка , състояла се в т.нар. "Мека" на човешките възможности - САЩ.

Въпреки цялата му комичност, аз неволно се сетих за един разказ на моя бивша колежка - машинен инженер и проектант с няколко десетки години професионален опит тук, но емигрирала там и работеща във фирма "Конкорд" почти като общ работник,а и ....водач на електроповдигателно мобилче.

Та тя същата, хвърляйки поглед върху чертежите на някаква част от самолета, като един дългогодишен машинен инженер и опитно око, се натъква на очевадна грешка в чертежа, за която няколкократно, но и безрезултатно, се опитва да предупреди първо сменния си майстор, а после и н-к цеха . Едва когато вече изработената прототипна, но погрешна част не може да се стикова с останалото цяло, едва тогава н-к цеха забелязва очевадната грешка в чертежа, но пък нашето момиче вече е назначена за контрол над входящата чертожна документация.





Ето и разказчето :

"Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати. Сглупих, като се намесих сутринта в разговора за училището, и взех, та издрънках старата тестова минавка за това "Колко е 2+2х2".

Обикновено, когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8... Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна...

Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8... , а аз съм глупак. Да взема да си прочета, както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!!

Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията).

Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията - 6(!) и втрещих цялата фирма. Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се полчава 6, а там- 8./!?!/

Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място. Оказа се, че основната изненада предстои...

На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft - на тях дори Excel-а им е бъгав, смята неправилно!!!"

by Pevzner, GuyX "
източник

П.П.Поуките и изводите от двете ситуации са много, но ги оставям всеки сам да си ги извлече...

РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ

Попаднах на едно шеговито стихче с неочакван край, което пък ме вдъхнови / и амбицира / да сътворя ето този колаж :



- Разкажи ми, БаБа, приказка...
- Добре, тогава слушай и внимавай:
Тъй както пише в стари книги,
принцесата била очарователна...

- Какво е, БаБа, книга, разкажи ми!
- Носител от хартия, но нетраен,
използвал се е някога във миналото,
събира много малко информация...

Та разболяла се принцесата,
дошъл дърварят да я излекува...
- О, става много интересно,
дървар какво е, ме интересува.

- Човек - сече дървета с брадва.
- Въоръжен престъпник значи.
И как така му разрешават
на защитен вид да посяга?

- Било е някога... Той я нахранил
със черен хляб и сирене и чесън...
- Какво е сирене – ще кажеш ли?
- От кравата продукт е млечен...

- Какво е чесън? Ами кравата?
- Със аромат такъв един...
- Кой номер има ароматът?
Петнайсет?! Ясно - значи фитонцид...

- Какво е замък? Ами царство?
Как се дели наполовина ?
И хората ли ги разрязват?
По колко мерни единици взимат?

... - Поспри с въпросите - изтече времето.
Не виждаш ли, че лампичката мига?
Загрях и трябва междувременно
да ме изключиш. После рестартирай.

П.С. БаБа - Биактуален алфа регионален битов аниматор


автор: Довереница (Дочка Василева)
източник

Христос Воскресе!



В следващия слайд съм представила една скромна подборка от източно православни икони, намиращи се в няколко от двадесетте Светогорски манастира в Атон, чиито точни наименования и местоположение можете да видите ето тук-цъкни.



За цял екран - цъкни тук.