Последна песен за теб....

Напоследък съм много претоварена и ангажирана. Занемарих си блога, къщата и личния живот.А как очаквах тези дни на макар и неплатена отпуска...все пак малко релакс, па макар и у дома и накъсан времево. Исках и да ви попрегледам и прочета новите неща по блоговете... Обаче се отвориха други "дупки" и по правилата на Мърфи имам най-малко свободно лично време. Както и да е, стига съм се жалвала ...

Предлагам ви тази песен като една загадка:
Кой е състава и какво знаете за него? Помните ли го изобщо? А и за сръбоговорящите , ако може едно преводче, за да стъкмя в по-свободно време едно клипче. На отзовалите се-благодарско!:)))

2 Responses
  1. Анонимен Says:

    Белградската група става известна в края на 70-тте години на миналия век. Солистът Борисав Джорджевич е почетен член на фен клуба на Цървена Звезда. А аз съм случайно замесен в историческа връзка с клуба покрай история, като тази в "Крадецът на праскови". Синът на "нашия" сръбски пленник беше председател на Цървена Звезда. Негов кум е Ранко Жеравица, човекът, който направи дрийм тима на Югославия световен шампион. През 1989 г. бях на гости в Белград, но след това стана войната.
    hatanasov


  2. Savlena Says:

    "Рибена чорба" е в буквалния превод името на групата.А в разговорния език това е нарицателно за...хъм,малко неудобно ,меструален цикъл при дамите.:)Тази банда,"Бело дугме"/бяло копче/и "Леб и сол" са всъщност първите рокаджийски банди през 70-те в Титовата Юго-федерация.Но "Рибена чорба" са били така да се каже бунтарите и непримиримите с тоталитаризма и ограниченията на словото и изкуството.Песните им са с крайно нецензурирани и брутални текстове и са разпространявани потайно и апокрифно между познати.

    Поздравления,г-н Атанасов!:))