За сладкото от сливи и за нашите малки и големи четириноги.

Привет отново мои читатели или случайни минувачи!

Ами както писах в предната ми публикация (не ,че се оправдавам, ама си е баш тъй), времето ми е малко за писане. Защото в събота и неделя аз отпрашвам за село.Там сред природата и пчелите се чувствувам прекрасно.

Но сега искам да ви се похваля с вчерашното ми творение - сладко от сини сливи:стъпка 1: Измиване и нарязване на сливите на четвъртинки.Следва посипване със захар (съотношение 3,5кг плод-1 кг захар)
стъпка 2: Слагане на огъня за последващо варене.стъпка 3: Сваряване на бавен огън и палещо слънце. След като се махне от огъня се добавят по 1 пакетче лимонена киселина и канела.


стъпка 4:/не е задължителна, но в случая гори огън има и дърва, има налична кайма, що да не?/Пекане на кюфтета на скара.

Междувременно миризмата на огъня и кюфтетата "повикаха" и малките палета, с които се сдобихме по неволя. Преди около месец време една женска се завъртя около нашия горд Каракачанин. Горд , щото люто лае и се зъби. Та мина въпросната кучка един ден , а той като кавалер , я нахрани благородно от неговата купа и тя на другия ден му дотресе тези две палета. Женски при това. А ние просто го приехме като поличба, а и тайно се надявахме, че са негови. Но уви - не са! :(

И ето ги и нашите малки палета, които за сега са леко обезкосмени и неугледни (от илача, дето им го мажем) , но ще се оправят:

Тука си похапват от кюфтетата:

Ето го и гордият настойник ( но не и баща) на това женско поколение . Дами и господа , представям ви Кракачанина Мечо :

Ами това е...До скоро!

2 Responses
  1. Анонимен Says:

    Здравей Сав и поздрави за случката!Кефтенцата ще да са били ужасно вкусни, щот на скара си е друго. Сега на въпроса за паленцата и макя им. Виж огледай се добре и помисли дали и как да ги стопанисваш защото има общинари и общинари. Току виж някой от тях реши да се изяви преди изборите и хоп на проверка за докиментите на кучетата /а те никак не са евтини/. Виж огледай се, ослушай се и продължи. От мене най-добри пожелания!

    tres1


  2. Savlena Says:

    Трес 1-ви,сърдечно ти благодаря за отзивите и за коментара!Ся,там е едно забутано и забравено село,где общинските мери и измерения не с в сила.Поне за сега...А па после,ши видим!