СЪБОТА ВЕЧЕР И НЕДЕЛЯ СУТРИН-ИЛИ КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ПОПФЕСТ “SPIRIT OF BURGAS”


Така.... събота вечер-дойде време за обичайната ми крайбрежна разходка.....Обаче не бе никак обичайна , а малко изнервяща от пияните и друсани младежи , налягали по пейки и алеи в морската градина на Бургас , незнаещи нито къде са , нито защо са дошли . Но не в това е проблема . Младежите са дошли да купонясват три дена и ще си отидат , но какво ще оставят след себе си? Изобщо ще запомнят ли щурите събития от „три дни яли , пили и се веселили”? Но тава е друга тема...
След като „морето,което говори с момчето” беше замърсено и пренаселено , дойде ред да се понатоварят и енергийните мощности на централна градска част от мощната озвучителна и осветителна техника , позиционирана в т.нар. „фестивално градче”.Фест-градче ? Звучи доста амбициозно,стига да е направено като такова...Да така е...Същите тези стари ,пра-стари мощности , които задъхани и прегрели, едвам осигуряват в нормални условия електричество на крайбрежната алея с приходящите капани и останалите жилищни квартали около нея . Ама те стоически удържаха първия напън от петък вечер ,но снощи горките се огънаха . Резултатът бе сериозна авария от около 12 часа .
Можете ли да си представите какво означават 12 часа без ел-ток,а от там без климатик,без асансьор на 18-етажните „катакомби” във въздуха,без вода за горните етажи на същите/помпите също се захранват с ел-ток,а не с мераци/ ?Питам се дали същите тези перфектни организатори на попфеста предвидиха и това?Предвидиха ли,че струпвайки на едно място/централно при това/ тълпа от над 5000 човека и осигурявайки им всички фестивални екстри,няма да създадат сериозни проблеми и щети на жителите на града,освен приходите? Май не...Както винаги-хубава работа ,ама българска работа.
0 Responses