Какво подсказват звездите за поведението на мъжа в една връзка


В една връзка винаги участват двама и развитието й зависи и от двамата. Не бива обаче да се отрича влиянието и на външните фактори. Затова точната прогноза изисква индивидуален подход и не е лесно да се предвиди как ще вървят нещата между двамата. Съществуват обаче определени схеми, към които най-често се придържат представителите на един или друг зодиакален знак. Тази информация не е диагноза, нито присъда, но може да се окаже полезна, особено в началото на една връзка.


• Овен

Той завързва познанства по всяко време и навсякъде, но кой знае защо винаги предпочита обстоятелства, в които да изглежда триумфиращ победител. Улавяйки възхитените женски погледи, той просто цъфти пред очите ни. И естествено жената, която най-пламенно и възторжено го хвали, получава подарък - неговото внимание. В началото на връзката той изобщо не се интересува от пречките пред двамата. Избраницата му може да омъжена или влюбена в другиго, да живее на другия край на земята, да обикаля света или да е дала обет за безбрачие - нищо няма да го спре, щом вече търси взаимност. И по-нататък Овните не се тревожат от трудностите в развитието на отношенията между двамата и великодушно оставят тяхното преодоляване на прекрасната си половинка.

Обикновено се смята, че Овните много бързо губят интерес към покорените върхове, и това често е така. Преди да се устремят към новото пердизвикателство обаче, те успяват да съсипят докрай живота на партньорката си. Щом жената стане свидетелка на негово поражение, пък било то и най-незначителното, тя вече не е богинята в неговите очи. След нещо подобно само много мъдра и артистична жена е в състояние да запази отношенията между двамата в техния първоначален вид. Останалите се превръщат в утешителки на капризното дете. Но и това е за кратко, само докато той не улови поредния възхитен поглед.

• Телец
Телецът обикновено се запознава там, където това е прилично и уместно. Дори жената да му хареса, той едва ли ще започне да я притеснява на улицата, да демонстрира откровен интерес по време на делови преговори или на тържествено, но печално мероприятие. Стига му да хвърли само един мимолетен поглед на жената, която е харесал, и вече е изпълнен с увереност, сигурен в развитието на отношенията им. И започват терзанията му дали изобщо се нуждае от тази връзка или не. А на жената до него не й остава нищо друго, освен да се примири с неговото решение, защото Телците ухажват упорито и обикновено постигат своето.

Представителите на този зодиакален знак не обичат трудностите, и се стремят да не нарушават общоприетите норми и традиции. Точно затова те обикновено се въздържат да започнат връзка с омъжена жена, не се срещат с няколко момичета едновременно и се съобразяват с интересите на семейството. Жената трябва да се държи също толкова достойно и да бъде готова да пожертва собствените си интереси в името на общите цели. В противен случай Телецът ще я обвини в егоизъм, празнословие и липса на здрав разум, а това от неговата гледна точка са най-големите недостатъци. Телецът трудно взима решение за прекратяване на отношенията, но вече взето решение обикновено не подлежи на преразглеждане и обжалване.

• Близнаци.
Близнаците са много общителни и на пръв поглед би трябвало да завързват нови познанства много лесно и непринудено. Навсякъде, където се появи представител на този знак, се възцарява атмосфера на лек флирт, но все пак техният коз са приятелските купони. Там те много лесно завладяват вниманието на всички и се изявяват в целия си блясък. Близнакът е влюбчив, но трудно някой може да разбие сърцето му, понеже рядко някой съумява да обсеби всичките му чувства и мисли до такава степен, че да има пълна власт над него.

Близнакът получава голямо удоволствие, проверявайки здравината на отношенията. Той не може да се успокои, докато не си изясни кои точно прегрешения е готова да му прости неговата избраница, а след това да я накара да се примири и с онези, които тя не иска да приеме. Но каквито и трудности и проблеми да създават в една връзка, Близнаците принадлежат към онези мъже, които жените помнят дълго. Те умеят да се представят в най-добрата си светлина и често се възползват от това. Обикновено жените се разделят с Близнаците „като приятели” и дори след като са наясно, че отношенията им нямат и не могат да имат бъдеще, от време на време си правят любовни срещи.

• Рак
Раците обичат да общуват, интересуват се от живота на другите хора и мечтаят да имат много приятели, но са малко стеснителни и затова завързват нови познанства само ако обстоятелствата са благоприятни. Те охотно посещават специализираните сайтове за запознанства, тъй като искат да са сигурни в намерението на жената за сериозни отношения. Могат да прибегнат и до помощта на приятели или да проявят завидна изобретателност, когато искат да получат някаква информация за жената, от която се интересуват. Представителите на този знак твърде много ценят мира и спокойствието, за да подложат на изпитание търпението на своята избраница с капризи, претенции и кавги, но пък няма да пропуснат възможността да я зарадват с комплимент или мил подарък.

Още от момента на запознанството Раците се настройват за сериозни отношения, но дълбоко в душата си се страхуват да не бъдат излъгани, затова понякога си подготвят път за отстъпление, резервни площадки за излитане и всякакви допълнителни съоръжения. Избраницата на Рака ще се наложи да се примири, че той си има тайни - те могат да бъдат абсолютно безобидни, но в никакъв случай не бива да бъдат разкривани. Понеже Раците са по свой начин инертни и не обичат да вземат решения, често пъти жената съумява да продължи отношенията си с Рака дори след като тръпката му е преминала. Той няма да се съпротивлява на обстоятелствата, ако вижда, че нещата вървят към раздяла, тъй като да се примири с неизбежното е по-лесно, отколкото да се бори с него.

• Лъв
Лъвовете не обичат да проявяват инициатива при запознанство, но понякога снизходително създават благоприятни обстоятелства и позволяват на жената да направи първата крачка. Вниманието на Лъва може да спечели само привлекателна, умна жена, с изключителни делови качества, преуспяла в своята област. За представителите на тази зодия идеалната спътница в живота е жена, в която тайно и безнадеждно са влюбени всички негови приятели и на която останалите жени явно завиждат. С една дума, тя трябва да бъде звезда. Но звезда, която е съгласна да живее в сянката на негово царско величество.

Лъвът винаги си мисли, че е лидер в отношенията, но всъщност отговорността за тяхното развитие обикновено ляга върху плещите на неговата избраница. Неговата тайна мечта е да получава всичко като в замяна разрешава на жената да стои до него, но обикновено все пак Лъвовете се съгласяват да направят известни отстъпки. Лъвът уважава в жената до него такива „мъжки” черти на характера като силна воля, целеустременост и упоритост, но за нищо на света няма да й позволи да ги използва срещу него. С хитро манипулиране тя може и да постигне нещо, но опитите за явен натиск неизбежно ще доведат до скъсване. Лъвовете рядко дават втори шанс, но ако все пак вие сте успели да го получите, бъдете нащрек и не забравяйте, че представителите на този зодиакален знак са по своему отмъстителни.

• Дева
Девите обикновено се влюбват в тези, с които се познават от сто години и като правило са добре осведомени за всички качества и недостатъци на своята избраница. Палавата стрела на Купидон обаче практически няма шанс да порази сърцето на представителите на този знак, ако те самите не поискат това. По тази причина Девите рядко страдат от любовно разочарование, но ако все пак се случи, за тях това е световна катастрофа. Дори и най-влюбените Деви не изгубват способността си да мислят трезво, да държат ситуацията под контрол и да осмислят всичко, което се случва. Точно затова едно фиаско в любовта ги кара да се съмняват в своите интелектуални способности, да преразглеждат основно възгледите си за света и да търсят нови житейски ориентири

Девите високо ценят надеждността, те не се плашат от предсказуемост, рутина и скука. В отношенията си с представителите на този знак жената няма да намери бурни страсти и силни емоции, но може да се наслаждава на комфортна и приятна атмосфера у дома. Дори да се обявява за равноправие и демокрация, мъжът – Дева е лидерът в отношенията, просто защото има най-добрите съюзници - непоколебима увереност в собствената си правота и умение да привежда неопровержими аргументи в защита на своята гледна точка.

• Везни
В началния етап на връзката на мъжете - Везни рядко се налага да се замислят за това, как да се запознаят с жената, която им харесва, тъй като в това отношение те имат голям късмет и обстоятелствата винаги са благоприятни за тях. Тази помощ от звездите обаче може да има печални последствия за тях. Когато се сблъскат с първите трудности, Везните изпадат в паника и се объркват. Именно затова най-продължителни връзки те имат обикновено с активни и енергични жени, които са способни да вземат решения и да поемат отговорност в критични обстоятелства. За съжаление обаче, когато жената стане прекалено активна, Везните променят отношението си към нея, но не в позитивна посока.

Идеална любовна връзка Везните могат да изградят само в много благоприятни обстоятелства. Разбира се, тези обстоятелства могат да бъдат „сътворени” от жените, но ще бъде по-добре, ако мъжът не се досеща за това или поне се прави, че не се досеща. Дори най-нежното и силно чувство може да бъде разрушено, ако жената подтиква своя избраник да вземе решение, което е изгодно само на нея, опитва се да го възпитава или му помага да се бори с недостатъците си. Везните трудно взимат решение за прекратяване на връзката, но го реализират с цялата си дипломатичност, дори ако в същото време са наранени и дълбоко в душата си страдат.

• Скорпион
Скорпионите започват любовни отношения леко, дори и когато изобщо не са влюбени. За тях връзката с жена е приятна и неразделна част от живота, а също така и неизчерпаем източник на трудности, от който Скорпионът черпи своеобразно удоволствие. Не може да събуди интереса му жена, която няма неразрешими проблеми. Затова пък една търсеща натура с противоречиви желания ще плени Скорпиона без никакво усилие. Мъжете от този зодиакален знак несъзнателно избират да започнат връзка „без бъдеще”, опасни пътища и рисковани приключения, като не спират да убеждават себе си и околните, че се стремят към стабилност, сигурност и здрав тил.

Уморени от безкрайните двубои, Скорпионите търсят утеха в обятията на тихата мечтателка, трепетната и невзискателна фея, готова на всичко в името на своя повелител. Но тези безоблачни отношения много бързо им омръзват и те отново тръгват натам, където не всичко е толкова просто. Скорпионът може да бъде верен само на тази жена, която умее да бъде различна, да се съобразява с неговото настроение и да прави жертви в името на неговото щастие.

• Стрелец
Стрелците са запознават с удоволствие на всевъзможни места: спортни мероприятия, купони и празници – там, където има весели и жизнерадостни хора, които не се тревожат от световните проблеми. Те избягват трудностите и са готови да го признаят още в началото, няма да крият и това, че са настроени лекомислено и намеренията им не са твърде сериозни. Стрелецът сам не забелязва кога се влюбва: всичко му се струва напълно естествено и той никога не се тревожи, че ще изгуби свободата си. Представителите на този знак обаче не познават добре хората и често се доверяват твърде много на първото си впечатление. Ето защо те могат лесно да станат жертва на пресметливи и хладнокръвни особи, които не се спират пред нищо, за да постигнат целите си.

Стрелецът винаги смята, че любовните отношения трябва да носят радост. И винаги успява да получи от тях удоволствие, дори когато житейските обстоятелства изобщо не предразполагат за това. Той не са страхува от битовите трудности, разликата в общественото положение, възгледите и възпитанието. Но никога няма да прости лъжата, лицемерието и недостойното поведение на жената. Да си върнат Стрелеца, взел решение да си тръгне, могат само тези жени, които съжаляват за случилото си и се разкайват искрено. Опитите за хитруване и преструвките в тази ситуация не водят до нищо добро.

• Козирог.
Козирозите не вярват в любовта от пръв поглед и смятат, че стабилните отношения са възможни само между хора със сходни цели и възгледи, както и принадлежащи към един и същ социален слой. Те предпочитат да завързват познанства в своя кръг - там, където учат, работят, в компании, обединени от общи увлечения или на мероприятия, където се събират съмишленици. Отношенията, започнали по подобен начин, имат доста плюсове, но Козирогът все пак усеща, че в тях нещо не му достига. Почти всеки един представител на тази зодия поне веднъж в живота си става жертва на неочаквано пламнала любов, презираща всякакви рамки, традиции и бариери. Тези отношения са сложно изпитание, тъй като те карат Козирога да се откаже от собствените си навици, да забрави за стабилността, предсказуемостта и увереността в утрешния ден. И все пак борбата за "здрав тил" е неизбежна.

Козирогът никога няма да се довери на жената, докато не се убеди, че тя е стабилна, постоянна в своите чувства, че е способна да стане добра съпруга и майка. Представителите на този знак се отнасят сериозно към живота си и не смятат да рискуват, дори когато са преизпълнени със страст. Ако се разочароват в своята избраница, те няма да прекратят незабавно отношенията си, щадейки чувствата на жената, но ще доведат нещата до един логичен завършек, без да оставят шанс за връщане на изгубеното.

• Водолей
Водолеят е разглезен от вниманието на жените и обикновено избира тази, която е най-привлекателна и която проявява най-голям интерес към него, а с останалите запазва приятелски отношения. Мъжете, родени под този знак, обикновено позволяват на жените да ги обичат, запазвайки при това вътрешната си свобода и малко дистанцирано отношение към случващото се. Водолеят не подлага на проверка търпението на избраницата си със своите капризи - той просто й съобщава своите желания и очаква тя да ги изпълни незабавно. Между другото, в отношенията си с него жената не се чувства ощетена, напротив, в нея се поражда усещане за съпричастност към нещо велико, неразгадано, свръхестествено. Точно жените и приятелките на Водолеите се чувстват като прекрасни дами и почитани принцеси, дори ако животът им е труден и пълен с грижи и малко радости.

Водолеите не са хладнокръвни манипулатори. Те се влюбват, изгубват ума си и в повечето случаи любовта за тях е източник на творческо вдъхновение, а не причина за отказване от старите, обичайни и комфортни отношения и започване на нови и непредсказуеми. Водолеите бързо и решително късат уморителните отношения и също толкова мълниеносно ги възстановяват. Водолеят често си тръгва и после се връща, и доста бързо усвоява виртуозното лепене на пукнатата чаша. Ето защо жените, които са склонни да прощават и да забравят, които умеят да си взимат поуки от своя житейски опит, могат да бъдат щастливи с Водолея, безкомпромисните и неспособните на отстъпки, предпочитат да не си спомнят за връзката си с него.

• Риби
Мъжът - Риби е винаги влюбен, въпреки че неговата избраница може дори да не подозира за това. Той проявява чувствата си по такъв начин, че жената трудно може да се досети за проявения към нея интерес. Рано или късно женската интуиция й помага и благодарение на нея в трепетното женско сърце се зараждат особени чувства към загадъчния и необикновено обаятелен субект. Мъжът – Риби е обичан винаги, но рядко забелязва това: често пъти той съвсем искрено смята, че жената се грижи за него от чист алтруизъм, без да има нещо предвид, правейки недвусмислени признания.

Любовните отношения с Риби са изпълнени с намеци и недомлъвки, с мъгла, която той не бърза да разсее и безкористни грижи един за друг. Рибите ценят романтичните срещи, красивите жестове и умеят да намерят ключ към женското сърце. Но именно те са склонни да прехвърлят върху плещите на своята избраница решението на всекидневните проблеми, а те се задълбочават в търсене на отговорите на глобалните въпроси в света. Опитът на жената да промени ситуацията и да застави мъжа да поеме отговорността за живота на семейството, може да доведе до влошаване и разрив в отношенията. Но понякога именно в такава ситуация Рибите проявяват удивителна изобретателност и намират изход, който устройва и двете страни.

източник:тук
0 Responses